Vakantiehuis in de Ardennen, maar dan zonder file :)

Op weekend zonder file

Vorige week belde een vriend uit de buurt me. Vermits we normaal steeds Messenger gebruiken en nooit bellen verwachtte ik dat hij me groot nieuws zou brengen, hihi. Het grote nieuws was dat hij in allerijl op zoek was naar een vakantiewoning voor iets meer dan 20 personen, want degene die ze geboekt hadden in de Ardennen was last minute geannuleerd.

Onze vakantiewoning was nog vrij. Het seizoen is nog niet echt begonnen. Ik kon deze vriend dus uit de nood helpen.

We spraken alles af en ik mocht op zaterdag gaan mee-eten. Iedereen kon aanschuiven aan een lange tafel gevuld met lekker vlees, aardappelen, verschillende salades, gevulde champignons, verse béarnaisesaus,…

Oh wat genoot ik van al dat lekkers en dat gezelschap.

Nadien zag ik dat in de verschillende ruimtes iedereen zich in zijn eigen activiteiten ging verdiepen.
De mannen bleven aan tafel napraten, enkele kinderen liepen door het hele huis. Ik zat te kletsen in de sofa met één van de vrouwen. Terwijl andere vrouwen T-shirts opdrukken in een andere zitruimte. Nu stonden alle deuren wijd open, als ik zelf activiteiten organiseer, sluit ik ze juist, zodat verschillende groepjes elkaar niet storen.

Ik krijg vaak de vraag of de zalen groot genoeg zijn. Dat zijn ze, dat weet ik. Maar nu merk ik ook hoe fijn het is dat de ruimtes in verschillende zaaltjes opgedeeld zijn, die open en toe kunnen en dat elk zijn hoekje kan kiezen.

Een aantal mensen die normaal aan het hele weekend niet konden deelnemen schoven bij aan de lange tafel. Omdat de locatie van de bijeenkomst veranderd was en het nog maar 40 minuten rijden was in plaats van bijna drie uur konden ze dan wel voor het etentje op zaterdagavond nog langskomen.

Nog een voordeel, ze hadden geen file gehad op vrijdag en zouden ook op zondag geen file hebben.

De tegenslag van een annulatie werd ruimschoots goedgemaakt door de voordelen van een accommodatie een beetje dichterbij.

Wil je een groep mensen bij elkaar brengen? Zie je de voordelen in van geen 2.5 uur in de auto te zitten maar wel in de wijde natuur te verblijven? Mooie wandelingen en fietstochten kan je ook maken dichten bij huis. Gezelligheid troef!

We hebben 3 mogelijkheden momenteel

RIkirikete en het notarishuis zijn ook te combineren.