Stilteplek met vuur

Make the world wild again… Mijn goede doel

Laatst keek ik op netflix naar een documentaire over het klimaat. Telkens weer wordt ik erdoor geraakt, heb ik het gevoel in actie te moeten schieten. Je herkent het vast: wat moet ik kleine garnaal doen om de klimaatverandering tegen te gaan?   Gelukkig…
Stilteplek met vuur

Self Check in voor kampeerders

Wegens de geboorte van ons kindje organiseren we vanaf midden mei, net als in de winter de camping opnieuw met Self check in. Er komt dagelijks een verantwoordelijke ter plaatse. We laten je op voorhand weten welke sanitaire bubbel voor jou…

coronamaatregel 2: bubbelen in B&B kamers

Jaren geleden, toen we aan de verbouwingswerken van het Notarishuis startten wilden we eigenlijk een b&b of klein hotel realiseren. Tegen de tijd dat we bijna klaar waren om te openen, had ik al veel ervaring opgedaan in vakantiehuizen…

Coronamaatregel 1: kamperen met privésanitair

Bij een crisis horen ook altijd enkele opportuniteiten. Zowel voor de ondernemer als voor de klant. Waar je vroeger steeds en enkel als groep kon komen genieten van onze accomodaties en het bijhorende park van 2,5ha, stellen we het nu ook…
Op weekend zonder file

Vakantiehuis in de Ardennen, maar dan zonder file 🙂

Vorige week belde een vriend uit de buurt me. Vermits we normaal steeds Messenger gebruiken en nooit bellen verwachtte ik dat hij me groot nieuws zou brengen, hihi. Het grote nieuws was dat hij in allerijl op zoek was naar een vakantiewoning…
musteries en intriges bij La Divine Providence

Mysteries en intriges

Eerst was er een Notariswoning, nadien kwamen de zusters die er een school en internaat van maakten. Na hun vertrek kwamen er 300 kinderen op kamp met 100 crewleden. Je fantasie zou van minder op hol slaan, als je bedenkt wat zich in…
Stilteplek met vuur

Een stilteplek met privacy te midden van de natuur

Een telefoontje krijgen van een onbekend nummer is altijd een beetje spannend, vind ik. Je kan nooit voorspellen wat het gaat worden. Vaak wordt het boeiend en leuk, zoals die telefoon van die Franse dame daarnet. Ik herinner me nog levendig…

Laatst keek ik op netflix naar een documentaire over het klimaat. Telkens weer wordt ik erdoor geraakt, heb ik het gevoel in actie te moeten schieten.
Je herkent het vast: wat moet ik kleine garnaal doen om de klimaatverandering tegen te gaan?

 

Gelukkig gaf de reportagemaker al heel wat tips mee.

Eigenlijk was het de zin ‘make the world wild again’ die me vooral inspireerde. We hebben meer diversiteit nodig in de fauna en flora om voor een beter evenwicht te zorgen en de aarde opnieuw te herstellen.

Nu beheer ik wel wat groene oppervlakte.

‘Ah groen, goed bezig’ alleen besefte ik toen: groen is maar 1 kleur

We hebben echt een variëteit aan kleur nodig om nog meer variëteit aan te trekken.

 

Ik vond dat ik goed bezig was door bepaalde ruimtes niet aan te pakken maar eigenlijk ga ik beter verder dan dat. Planten we beter een grote variëteit aan bloemen en bomen, waar enkel netels en gras staan.

Daarmee is ons goede doel voor 2022 bepaald: Verwilder de tuin op een ecologische manier.

Hoe doen we dat?

 

In 2020 werd een nieuwe gemengde inheemse haag gepland aan de voorzijde van het domein, deze groeit goed. En zal komende lente ook al weer wat groter zijn en wat beestjes kunnen  huisvesten.

 

In 2021 staken we enkele honderden bloembollen in de voortuin in de grond. Grote bloemen en ertussen kon al het mooie kleurrijke kruid blijven staan tijdens ‘maai mei niet’ en april niet en juni niet 😉

In 2022 ontluiken er vele bloemen op een bloemenweide. Deze bloemenweide bevat verschillende mengsels. De schoonheid van een verwilderde en gediversifieerde tuin, zal komend voorjaar zichtbaar worden.

Onze gasten genieten niet enkel van de kleurenpracht en het heerlijke gezoem van bijtjes, maar er staat ook eetbare bloemen bij die ze kunnen gebruiken in bijvoorbeeld salades.

De toekomst

De voorbije jaren sneuvelde er af en toe eens een oude boom op het domein. Deze wensen we graag te vervangen, maar Lieven, van Jardin e-colorée, raadde me aan om masterplan uit te werken. Denk nog een heel aantal oude bomen weg, zodat je je tuin van de toekomst zelf kan creëren. Deze zullen in het najaar gepland worden. Zo zorgen we ervoor dat de eekhoorntjes en vogels blijven voeding vinden.

We houden je op de hoogte van verder plannen.

We hebben altijd voor een stukje wilde tuin willen zorgen, zodat je wat op ‘ontdekkingsreis’ kan gaan op het domein. Alleen krijgt dat nu een nieuwe invulling, het wordt hopelijk binnenkort een heuse safari.

To be continued.

 

PS: De titelzin opzoeken op google gaf me nog deze inspirerende TED-talk: https://www.ted.com/talks/kristine_tompkins_let_s_make_the_world_wild_again

En vooral haar laatste zin raakt me enorm, maar dat is voer voor een andere post 😉

 

 

Wegens de geboorte van ons kindje organiseren we vanaf midden mei, net als in de winter de camping opnieuw met Self check in. Er komt dagelijks een verantwoordelijke ter plaatse.

We laten je op voorhand weten welke sanitaire bubbel voor jou is in een mailtje.

Hierbij nog eens de huisregels:

 • Leg je reservatiebewijs zichtbaar aan de voorruit.
 • Lees goed de aanwijzingen die op de informatiepagina, hier en in het mailtje gegeven worden.
 • Wie geen sanitair reserveert houdt zich daaraan, uit respect voor de andere gasten.
 • Kamperen met voertuigen in het park doe je op eigen risico en eigen verantwoordelijkheid. (vandaag 20/5 is het risico op vastrijden echt groot door de voorbije regenval )
 • Het gemeentelijk reglement stelt nachtstilte tussen 22u en 6u. Ook overdag zijn geluidsversterkers verboden.
 • Honden zijn toegelaten, de eigenaar is verantwoordelijk voor zijn dier.
 • Er mag geen schade aangebracht worden aan de fauna en flora van het domein.
 • Afval wordt verzameld en gesorteerd volgens de Belgische regelgeving. Deze wordt verzameld in de correcte containers aan ingang van het domein.

De aankomst: Bij het binnenrijden van het domein rijdt je naar rechts richting parking. Rechts is ook de toegang naar de kampweide.

Op de grote parking kan je je opstellen en heb je vrije keuze, net als op de kampweide. onderstaand een schematische voorstelling van de oriëntatie van de voertuigen.

Elektrische aansluitingen (gewone huishoudelijke prises) vind je aan:

 • de verlichtingspaal op de parking,
 • in het midden van de rechtergevel,
 • eventuele extra kabels die we voorzien bij groot aantal reservaties rechts van het gebouw.
 • bij goed en droog weer ook in de witte bungalows achter het grote gebouw.
 • Sluit steeds de koppelingen goed af tegen insijpelend water
 • Breng minimum 40m kabel mee om jezelf keuzevrijheid te geven van staanplaats, zeker bij droge ondergrond op de kampweide.

De sanitaire blokken bevinden zich in het gebouw.

De toiletten bubbel 1 tot 6 zijn bereikbaar via de eerste groene deur aan de rechterzijgevel

De toiletten bubbel 7 tot 10 zijn bereikbaar via de achteringang in het midden van de achtergevel. 7 en 8 op het eerste verdiep 9 en 10 op het 2e verdiep.

De douches zijn bereikbaar via de tweede groene deur aan de rechterzijgevel, de trappen op. Op het 1e verdiep bubbel 1 tot 6 op het 2e verdiep bubbel 7 tot 10.

Watertoevoer (Drinkbaar) bevindt zich achter het gebouw aan de inox wastafel.

Lozen vuil water

Toiletten lozen kan in de put gelegen voor de grote deur in het midden van de voorgevel. Hier is een dekseltje in een grote steen.

Grijs water lozen kan aan de ingang van het domein, daar hebben wij afvoer voor water.

 

Organisatie camping

Jaren geleden, toen we aan de verbouwingswerken van het Notarishuis startten wilden we eigenlijk een b&b of klein hotel realiseren.

Tegen de tijd dat we bijna klaar waren om te openen, had ik al veel ervaring opgedaan in vakantiehuizen en groepsverblijven en koos ik er voor om het Notarishuis dus toch eerder op die manier uit te baten.

Dit zorgde er wel voor dat we sinds 8 juni, zeer makkelijk de stap terug konden maken en onze ruime kamers als B&B kunnen aanbieden.

Op deze manier kunnen we dus ook de bubbels zoals voorgeschreven op een zeer veilige manier toch ontvangen. Elk gezin heeft immers eigen badkamer, de zalen zijn ruim groot genoeg en ook buiten is zeeën van ruimte.

Vele koppels en gezinnen kwamen deze zomer al genieten van de rust, de stilte en het comfort dat La Divine Providence te bieden heeft.

We bieden ook 2 gezinskamers aan met 2 kamers en gemeenschappelijke badkamer. Ideale uitvalsbasis als gezin voor een weekendje met bezoek aan Pairi Daiza.

 

UPDATE 30/12/2021: deze formule is niet meer te reserveren.

Ontbijt met lokale, artisanale producten. Eigen appelsap en confituren, kazen van de bio boerderij,…

 

groepsverblijf - twinbed

Kamer 2 personen met eigen douchekamer