coronamaatregel 2: bubbelen in B&B kamers

Jaren geleden, toen we aan de verbouwingswerken van het Notarishuis startten wilden we eigenlijk een b&b of klein hotel realiseren. Tegen de tijd dat we bijna klaar waren om te openen, had ik al veel ervaring opgedaan in vakantiehuizen…

Coronamaatregel 1: kamperen met privésanitair

Bij een crisis horen ook altijd enkele opportuniteiten. Zowel voor de ondernemer als voor de klant. Waar je vroeger steeds en enkel als groep kon komen genieten van onze accomodaties en het bijhorende park van 2,5ha, stellen we het nu ook…
Op weekend zonder file

Vakantiehuis in de Ardennen, maar dan zonder file 🙂

Vorige week belde een vriend uit de buurt me. Vermits we normaal steeds Messenger gebruiken en nooit bellen verwachtte ik dat hij me groot nieuws zou brengen, hihi. Het grote nieuws was dat hij in allerijl op zoek was naar een vakantiewoning…
musteries en intriges bij La Divine Providence

Mysteries en intriges

Eerst was er een Notariswoning, nadien kwamen de zusters die er een school en internaat van maakten. Na hun vertrek kwamen er 300 kinderen op kamp met 100 crewleden. Je fantasie zou van minder op hol slaan, als je bedenkt wat zich in…
Stilteplek met vuur

Een stilteplek met privacy te midden van de natuur

Een telefoontje krijgen van een onbekend nummer is altijd een beetje spannend, vind ik. Je kan nooit voorspellen wat het gaat worden. Vaak wordt het boeiend en leuk, zoals die telefoon van die Franse dame daarnet. Ik herinner me nog levendig…

Jaren geleden, toen we aan de verbouwingswerken van het Notarishuis startten wilden we eigenlijk een b&b of klein hotel realiseren.

Tegen de tijd dat we bijna klaar waren om te openen, had ik al veel ervaring opgedaan in vakantiehuizen en groepsverblijven en koos ik er voor om het Notarishuis dus toch eerder op die manier uit te baten.

Dit zorgde er wel voor dat we sinds 8 juni, zeer makkelijk de stap terug konden maken en onze ruime kamers als B&B kunnen aanbieden.

Op deze manier kunnen we dus ook de bubbels zoals voorgeschreven op een zeer veilige manier toch ontvangen. Elk gezin heeft immers eigen badkamer, de zalen zijn ruim groot genoeg en ook buiten is zeeën van ruimte.

Vele koppels en gezinnen kwamen deze zomer al genieten van de rust, de stilte en het comfort dat La Divine Providence te bieden heeft.

We bieden ook 2 gezinskamers aan met 2 kamers en gemeenschappelijke badkamer. Ideale uitvalsbasis als gezin voor een weekendje met bezoek aan Pairi Daiza.

Ontbijt met lokale, artisanale producten. Eigen appelsap en confituren, kazen van de bio boerderij,…

 

groepsverblijf - twinbed

Kamer 2 personen met eigen douchekamer

Bij een crisis horen ook altijd enkele opportuniteiten. Zowel voor de ondernemer als voor de klant.

Waar je vroeger steeds en enkel als groep kon komen genieten van onze accomodaties en het bijhorende park van 2,5ha, stellen we het nu ook open aan koppels, gezinnen en bubbels allerhande 😉

We bieden dus sinds 8 juni natuurlijke kampeerplekken aan in ons park.

Deze nieuwe activiteit konden we snel starten door onze sanitaire blokken van ons jeugdverblijf open te stellen. Daardoor zijn wij nu het alternatief voor een camping.

  • 6 toiletten en 6 douches hebben we. We ontvangen dus 6 bubbels met elk een privé toilet en een privé douche.
  • Elektrische aansluitingen zijn er enkel in de buurt van de gebouwen, een eigen verlengkabel om jezelf wat meer vrijheid te geven met je camper is dus wel handig.
  • Voor de mensen die met een tent komen, je kan een koelbox aansluiten op het elektrische net in een overdekte ruimte.
  • kampvuur is toegelaten in onze kampvuurcirkel in het midden van het terrein. (tenzij in tijden van droogte)
  • honden zijn toegelaten

Prijs is 25€ per voertuig of staanplaats per nacht. Vanaf de 3e persoon komt er 5€ bij.

Mogelijkheid tot aansluiten voor een uitgebreid ontbijt met bioproducten uit de bioboerderij of eigen tuin. (15€ p.p. en voor de kindjes tot 12 jaar hun leeftijd in €)

Meer informatie vind je op de volgende pagina: ldp-campingspot.business.site

Reserveren via mail op welkom@ladivineprovidence.be

 

 

Op weekend zonder file

Vorige week belde een vriend uit de buurt me. Vermits we normaal steeds Messenger gebruiken en nooit bellen verwachtte ik dat hij me groot nieuws zou brengen, hihi. Het grote nieuws was dat hij in allerijl op zoek was naar een vakantiewoning voor iets meer dan 20 personen, want degene die ze geboekt hadden in de Ardennen was last minute geannuleerd.

Onze vakantiewoning was nog vrij. Het seizoen is nog niet echt begonnen. Ik kon deze vriend dus uit de nood helpen.

We spraken alles af en ik mocht op zaterdag gaan mee-eten. Iedereen kon aanschuiven aan een lange tafel gevuld met lekker vlees, aardappelen, verschillende salades, gevulde champignons, verse béarnaisesaus,…

Oh wat genoot ik van al dat lekkers en dat gezelschap.

Nadien zag ik dat in de verschillende ruimtes iedereen zich in zijn eigen activiteiten ging verdiepen.
De mannen bleven aan tafel napraten, enkele kinderen liepen door het hele huis. Ik zat te kletsen in de sofa met één van de vrouwen. Terwijl andere vrouwen T-shirts opdrukken in een andere zitruimte. Nu stonden alle deuren wijd open, als ik zelf activiteiten organiseer, sluit ik ze juist, zodat verschillende groepjes elkaar niet storen.

Ik krijg vaak de vraag of de zalen groot genoeg zijn. Dat zijn ze, dat weet ik. Maar nu merk ik ook hoe fijn het is dat de ruimtes in verschillende zaaltjes opgedeeld zijn, die open en toe kunnen en dat elk zijn hoekje kan kiezen.

Een aantal mensen die normaal aan het hele weekend niet konden deelnemen schoven bij aan de lange tafel. Omdat de locatie van de bijeenkomst veranderd was en het nog maar 40 minuten rijden was in plaats van bijna drie uur konden ze dan wel voor het etentje op zaterdagavond nog langskomen.

Nog een voordeel, ze hadden geen file gehad op vrijdag en zouden ook op zondag geen file hebben.

De tegenslag van een annulatie werd ruimschoots goedgemaakt door de voordelen van een accommodatie een beetje dichterbij.

Wil je een groep mensen bij elkaar brengen? Zie je de voordelen in van geen 2.5 uur in de auto te zitten maar wel in de wijde natuur te verblijven? Mooie wandelingen en fietstochten kan je ook maken dichten bij huis. Gezelligheid troef!

We hebben 3 mogelijkheden momenteel

RIkirikete en het notarishuis zijn ook te combineren.