Een stilteplek met privacy te midden van de natuur

Stilteplek met vuur

Een telefoontje krijgen van een onbekend nummer is altijd een beetje spannend, vind ik. Je kan nooit voorspellen wat het gaat worden. Vaak wordt het boeiend en leuk, zoals die telefoon van die Franse dame daarnet. Ik herinner me nog levendig ons eerste gesprek.

Het gaf me direct inspiratie om dit stukje te schrijven.

“Ik heb jullie locatie gevonden op het internet, maar ik heb nog enkele vragen.”

Vragen zijn altijd leuk, weet ik, meestal kan ik ze positief beantwoorden, want de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. ‘Bring it on’

“Wij organiseren retreats, waar vooral vrouwen op afkomen. Het zijn spirituele samenkomsten.

Maar we vinden privacy en stilte zeer belangrijk. We willen niet dat mensen ons van op de straatkant kunnen zien.”

Ik heb nogal een levendige verbeelding, maar sta ook voor veel open, dus ik begin me dan onmiddellijk af te vragen wat er dan allemaal gebeurt dat niet gezien mag worden. Het huis heeft zowel een grote voortuin als een grote achtertuin. In totaal 2,5 ha natuur, exclusief voor de huurders van onze accommodatie. Er is voldoende privacy, verzeker ik haar. En gezien de ligging is dit ook echt een stilteplek.

Het wordt me ook duidelijk dat het inderdaad meer om de emotionele veiligheid en de rust van de deelnemers gaat, dan om de inhoud hun activiteiten.

Stiltepek met vuur
Ik hou van kampvuren

“Mogen we een vuur maken, we hebben een heilig vuur dat het hele weekend aan moet blijven? Het hoeft niet groot te zijn. “

Ik hou van kampvuren, en kan haar enthousiast vertellen dat dat absoluut geen probleem is. “We kunnen zelf ook hout leveren, dan hoef je dat niet mee te nemen uit Frankrijk.

Ik weet op dit moment nog niets van wat ze juist organiseert, maar ik voel wel dat dit iemand is die ik zeer apprecieer. Iemand die de locatie van onze voormalige kloosterschool ten volle zal kunnen benutten.

Tot slot vertelt ze me dat ze ook een grote zaal nodig heeft, ze doet verschillende activiteiten zoals een vorm van yoga, iets met dansen en stapmeditatie, waarvoor ze binnen een grote ruimte verkiest.

Inderdaad, dat is niet zichtbaar op onze website, bedenk ik me. Maar we hebben wel nog een ruimte die hiervoor kan dienen: de voormalige refter van de kloosterschool. 

Ondertussen heeft deze dame al drie retreats bij ons georganiseerd. 

Het is prachtig om te zien hoe ze van onze plek, haar plek maakt en alle facetten van de omgeving ten volle benut.

Ik ben blij dat onze stilteplek toegevoegde waarde krijgt door zulke initiatieven.

Ben jij op zoek naar een plek om een groep samen te brengen, heb je zeer specifieke behoeften, weet je niet zeker of deze plek wel iets voor jou is? Kom er snel achter en bel naar 0499/382786

Eén telefoontje en je zoektocht is misschien wel voorbij 🙂