Mysteries en intriges

musteries en intriges bij La Divine Providence

Eerst was er een Notariswoning, nadien kwamen de zusters die er een school en internaat van maakten. Na hun vertrek kwamen er 300 kinderen op kamp met 100 crewleden.

Je fantasie zou van minder op hol slaan, als je bedenkt wat zich in onze historische gebouwen al heeft afgespeeld.

Ik hoor graag mensen uit de buurt vertellen over hun jeugdjaren, die ze hier doorbrachten. De laatste jaren sprak ik met leerlingen die hier op school zaten, oud leiding van de kampplaats, de concierge en nonnetjes die hier ooit nog woonden. Allen brachten een nieuw en interessant relaas.

Ik zit te denken aan de onvergetelijke lotgevallen die onze gasten hier ook in dezer dagen beleven. En aan de VZW Oneiros, een VZW die LARP bekend wil maken onder het brede publiek. LARP staat voor Live Action Role Play.

musteries en intriges bij La Divine Providence

De verhalen die deze groep hier schrijft zijn wel van een heel bijzondere soort. Zij creëren in Vakantiecentrum La Divine Providence een hele eigen fantasiewereld. Ze kleden het hele gebouw en het hele terrein helemaal aan in hun thema.

Stel je een grote groep mensen voor, meer dan 100 personen, die samen in een andere wereld een fantasierol vervullen. Ze spelen namelijk een heel weekend een toneel in een bepaald thema. Ze krijgen richtlijnen waaraan ze zich moeten houden, maar door het gedrag van hun personage schrijven ze zelf de plot.

Bij hun vorige performance speelde de verhaallijn speelde zich af in de 19e eeuw. Onze gebouwen werden omgetoverd tot psychiatrische instelling. Sommige deelnemers speelden de staf, zij verbleven in het Notarishuis. Andere speelden de patiënten, zij verbleven in de kampplaats, het voormalige pensionaat. Uiteraard was er ook een te ontrafelen complot.

Geweldig, die fantasie… Ik kende deze activiteit helemaal niet. Hoewel ik zelf niet deelnam, werd ik overdonderd door de briljante aankleding.

Ik vind het steeds intrigerend om te zien hoe veelzijdig onze locatie is, en wat de mogelijkheden zijn voor verenigingen. Van stek voor familiebijeenkomsten over vergaderlocatie voor managementteams tot schouwtoneel voor dit soort grootse activiteiten.

De volgende offerte die ik uitschrijf is voor een bedrijfsteam die highlandgames in onze voormalige kostschool zal organiseren.

Ook op zoek naar een unieke locatie voor een ‘out of the box’ event? Laat ons even iets weten en we bekijken samen of La Divine Providence iets voor jullie kan zijn: +32 (0)499 38 27 86